Wieluitlijning bij Autobedrijf Leidsche Rijn in Utrecht

Banden en wielen service

Zomer- en winterbanden

De autobanden zijn belangrijker dan je denkt. De vier banden van je auto hebben een verantwoordelijke taak. Ze dragen het gewicht van de auto, de inzittenden en de bagage. Ook spelen ze een cruciale rol bij het weggedrag van je auto: optrekken, remmen, het opvangen van dwarskrachten in bochten en grip op nat wegdek. De juiste banden zijn daarom erg belangrijk.

Veilig op weg betekent ook het tijdig wisselen van zomer- naar winterbanden (en vice versa). Winterbanden hebben een grover profiel en een andere rubber samenstelling, waardoor ze meer grip hebben op gladde wegen. Als de temperaturen richting vriespunt gaan, zijn winterbanden een echte aanrader. Zomerbanden zijn juist zeer geschikt voor wat drogere tijden. Warmere temperaturen stellen namelijk andere eisen.

Natuurlijk kun je de zomer- of winterbanden thuis opslaan. Maar voor bandenopslag kun je ook bij Autobedrijf Leidsche Rijn terecht. Wij slaan je banden veilig op in ons bandenhotel. Zo heb je er thuis geen gedoe van.

Hoe werkt het?

Wanneer je een afspraak maakt voor de bandenwissel, kun je aangeven of de banden moeten worden opgeslagen. Wij regelen de rest. Als het tijd is voor de volgende bandenwissel hebben we je banden direct bij de hand. Meer weten? Informeer naar de mogelijkheden!

Wieluitlijning

Heeft u het idee dat uw auto erg zwaar stuurt, uw stuur scheef staat of dat de auto naar één kant lijkt te trekken tijdens het rijden? Dan kan dit betekenen dat uw auto uitgelijnd moet worden. Het is belangrijk om dit wel zo snel mogelijk te doen, want een afwijking aan de wielstand van uw auto kan vervelende gevolgen hebben. U moet dan onder andere denken aan:

een verminderde veiligheid tijdens het rijden

een slechter rijcomfort

banden en mechanische onderdelen die sneller slijten

slechtere rijprestaties, wegligging en stuurcontrole

Breng dan een bezoek aan Autobedrijf Nijhuis in Beltrum voor het uitlijnen van uw auto. Onze uitlijnspecialisten gaan dan zeer zorgvuldig met uw auto aan de slag, zodat u zo snel mogelijk weer veilig de weg op kunt. Ons advies is om jaarlijks de uitlijning van uw auto te laten controleren. Op die manier voorkomt u een hoop extra kosten in de toekomst.

Uitlijnen auto om bandenslijtage te voorkomen
De wielen van uw auto zijn onder een speciale hoek onder uw voertuig geplaatst. Op die manier heeft de auto de perfecte wegligging en zullen onderdelen minder snel slijten. Ontstaat er een afwijking in de stand van de wielen van uw auto? Dan gaan de banden onregelmatig slijten met als gevolg dat ze minder lang meegaan. Door regelmatig de uitlijning van de auto te laten controleren, bespaart u uiteindelijk flink op de kosten.

Overigens wordt bij het uitlijnen uw hele auto uitgelijnd en dus niet alleen de banden (iets wat heel veel mensen wel denken). We maken daarbij gebruik van professionele uitlijnapparatuur. Wilt u ons ook inschakelen voor het uitlijnen van uw auto? Maak dan online een werkplaatsafspraak of neem contact met ons op.