ONLINE AFSPRAAK

Plan nu uw afspraak in en ontvang een gratis sleutelhanger.

MAAK AFSPRAAK

DIENST OVERZICHT

Waarom is een goed werkend remsysteem belangrijk?

Een goed werkend remsysteem is essentieel voor een veilig weggebruik. Wij raden u aan om uw remmen met enige regelmaat te laten controleren.

PRIJZEN

Achterremmen Gangbaar Maken € 33,58
Remkrachtverdeler Gangbaar Maken € 33,58
Remblokken Voorzijde Vervangen € 33,58 exclusief onderdelen
Remschijven en Blokken Voorzijde Vervangen € 67,16 gemiddeld exclusief onderdelen
Remvloeistof Verversen € 46,52 inclusief vloeistof

STERKE PUNTEN

Onze klanten waarderen de persoonlijke aandacht en snelle service die wij hanteren.

 • BEHOUD VAN FABRIEKSGARANTIE
 • GOED OPGELEIDE TECNICI
 • VAKKUNDIG
 • BETROUWBAAR
 • MEEDENKEN
 • PERSOONLIJK

MEEST GESTELDE VRAGEN

 • Nieuwe remschijven? Nieuwe remblokken!

  Wanneer de conditie van uw remschijven te slecht is, moet u ze laten vervangen. Remschijven worden altijd zowel links als rechts vervangen. Voor optimale werking van de remmen monteren wij tegelijk nieuwe remblokken. In sommige gevallen is ook de slijtage-indicator aan vervanging toe.

 • Wanneer moet u remschijven en/of remblokken laten vervangen?

  Slijtage komt voor bij zowel massieve- als geventileerde schijven. Na verloop van tijd wordt het oppervlak van de schijven hobbelig en slijten de remblokken daar op in. Uw auto heeft een waarschuwingslampje dat gaat branden zodra uw remblokken versleten zijn. Een piepend geluid bij het remmen is ook een signaal om uw remmen te laten controleren. Net als wanneer u het rempedaal heel ver kunt intrappen, het remmen stoterig aanvoelt of wanneer het stuur trilt bij het remmen.

  Als uw auto minder goed remt wordt dat in de meeste gevallen veroorzaakt door versleten remblokken. Maar ook remschijven hebben niet het eeuwige leven.

 • Welke soorten remschijven zijn er?

  Er zijn twee soorten remschijven; de normale massieve schijven en de geventileerde dubbele remschijven die beter kunnen koelen. Tot een aantal jaar terug werden de geventileerde remschijven voornamelijk gebruikt bij zwaardere en sportievere auto’s. Tegenwoordig worden kleine auto’s ook steeds vaker uitgerust met deze variant.

© 2007-2018: Autobedrijf Leidsche Rijn