ONLINE AFSPRAAK

Plan nu uw afspraak in en ontvang een gratis sleutelhanger.

MAAK AFSPRAAK

DIENST OVERZICHT

Onderhoud voorkomt dure airco-reparaties

Bovag-autobedrijf Leidsche Rijn is aircospecialist in Utrecht en beschikt over de juiste apparatuur om uw airco vakkundig te onderhouden of te repareren. Onze monteurs zijn opgeleid voor het werken aan aircosystemen, of het nu gaat om het normale, reguliere onderhoud (elke 2 a 3 jaar hervullen koudemiddel), de druktest of voor het oplossen van storingen aan het koelsysteem. Autobedrijf Leidsche Rijn helpt u direct, want juist bij de airconditioning van een auto is het credo: voorkomen is beter dan genezen. Wanneer het normale onderhoud (net als bij de auto zelf) niet of te laat wordt uitgevoerd, gaan dure onderdelen van het systeem -zoals de condensor en de compressor- kapot en dan zijn kosten van 500,- euro en meer geen uitzondering. Terwijl dit bij het gewone voorgeschreven airco-onderhoud eenvoudig kan worden voorkomen.

Regelmatige controles en elke 2 á 3 jaar het systeem volledig hervullen, voorkomt dus dat u in de hitte zit én dat er hoge reparatiekosten nodig zijn. Bij Autobedrijf Leidsche Rijn is uw airco in goede handen!

STERKE PUNTEN

Onze klanten waarderen de persoonlijke aandacht en snelle service die wij hanteren.

 • BEHOUD VAN FABRIEKSGARANTIE
 • GOED OPGELEIDE TECNICI
 • VAKKUNDIG
 • BETROUWBAAR
 • MEEDENKEN
 • PERSOONLIJK

MEEST GESTELDE VRAGEN

 • Hoe vaak moet mijn airco gereinigd en gevuld worden?

  Gemiddeld moet een airconditioningsysteem om het jaar worden bijgevuld. Hiermee houdt u de koelcapaciteit optimaal. Bovendien raden wij u aan om de airco eens per jaar te laten nakijken en reinigen. De aangroei van nieuwe bacteriën en schimmels blijft zo beperkt. Een complete airco service beurt is één keer in de vier jaar aan te bevelen.

 • Airco onderhouden.

  Uw airco heeft af en toe onderhoud nodig. Een aircosysteem verliest ieder jaar 5 tot 10% koelmiddel. Als gevolg hiervan treedt er drukverlies op in het systeem en neemt de verkoelende capaciteit na een aantal jaar merkbaar af. Met een te laag koudevloeistof niveau riskeert u ernstige schade aan uw compressor. Deze krijgt namelijk te weinig smering met het koelmiddel. Nog een vervelende bijkomstigheid merkt u aan uw brandstofgebruik. Die loopt namelijk op als gevolg van een slecht werkend aircosysteem. Reden genoeg om uw airco regelmatig te laten controleren.

 • U blijft altijd fris en alert achter het stuur met een goed werkende airconditioning.

  Onze monteurs houden uw airco in optimale conditie met ons speciale onderhoudsprogramma voor aircosystemen. Daarmee voorkomen wij dat uw airco muf gaat ruiken of dat u last krijgt van ongewenste hooikoorts symptomen.

© 2007-2018: Autobedrijf Leidsche Rijn