fbpx

Remmen

Waarom is een goed werkend remsysteem belangrijk?

Een goed werkend remsysteem is essentieel voor een veilig weggebruik. Wij raden jou aan om jouw remmen met enige regelmaat te laten controleren.

Prijzen

Achterremmen Gangbaar Maken € 33,58
Remkrachtverdeler Gangbaar Maken € 33,58
Remblokken Voorzijde Vervangen € 33,58 exclusief onderdelen
Remschijven en Blokken Voorzijde Vervangen € 67,16 gemiddeld exclusief onderdelen

Remvloeistof Verversen € 46,52 inclusief vloeistof

Veelgestelde vragen

Nieuwe remschijven? Nieuwe remblokken!

Autobedrijf Leidsche Rijn Utrecht Wanneer de conditie van jouw remschijven te slecht zijn, moet je ze laten vervangen. Remschijven worden altijd zowel links als rechts vervangen. Voor optimale werking van de remmen monteren wij tegelijk nieuwe remblokken. In sommige gevallen is ook de slijtage-indicator aan vervanging toe.

Wanneer moet jij jouw remschijven en/of remblokken laten vervangen?

Autobedrijf Leidsche Rijn Utrecht Slijtage komt voor bij zowel massieve- als geventileerde schijven. Na verloop van tijd wordt het oppervlak van de schijven hobbelig en slijten de remblokken daar op in. Jouw auto heeft waarschijnlijk een waarschuwingslampje dat gaat branden zodra jouw remblokken versleten zijn. Een piepend geluid bij het remmen is ook een signaal om jouw remmen te laten controleren. Net als wanneer jij het rempedaal heel ver kunt intrappen, het remmen stoterig aanvoelt of wanneer het stuur trilt bij het remmen. Als jouw auto minder goed remt wordt dat in de meeste gevallen veroorzaakt door versleten remblokken. Maar ook remschijven hebben niet het eeuwige leven.

Welke soorten remschijven zijn er?

Autobedrijf Leidsche Rijn Utrecht Er zijn twee soorten remschijven; de normale massieve schijven en de geventileerde dubbele remschijven die beter kunnen koelen. Tot een aantal jaar terug werden de geventileerde remschijven voornamelijk gebruikt bij zwaardere en sportievere auto’s. Tegenwoordig worden kleine auto’s ook steeds vaker uitgerust met deze variant.

Terug naar alle diensten

24/7 pechhulp


VHD Alarmcentrale: 0031(0)570783517

Autobedrijf Leidsche Rijn


Fermiweg 105
3542 CC Utrecht
Tijdens openingstijden  030 241 03 33
Mobiel:  06-13017107

Online afspraak maken


Copyright 2019 Autobedrijf Leidsche Rijn - Privacyverklaring