fbpx

Grote onderhoudsbeurt in Utrecht

Geregeld een onderhoudsbeurt laten uitvoeren aan jouw auto is noodzakelijk om de bedrijfszekerheid ervan te garanderen. Dat komt voornamelijk omdat jouw auto een grote verzameling is van draaiende delen. En draaiende delen zijn aan slijtage onderhevig en hebben voldoende smering nodig.

Waarom jij de grote beurt moet laten uitvoeren?

Onderhoudsbeurten zoals de grote en de kleine beurt worden door de fabrikant van de auto voorgeschreven. Daarnaast kent iedere auto intervallen waarop extra werkzaamheden aan de auto moeten worden uitgevoerd, zoals: het vervangen van de remvloeistof, de koelvloeistof of distributieriem.

Gebeuren deze extra werkzaamheden niet op tijd, dan kan dat bijvoorbeeld tot gevolg hebben dat een distributieriem knapt. Iets dat er niet alleen voor zorgt dat jij niet meer verder kunt rijden, maar tevens serieuze schade aan de motor tot gevolg kan hebben.

En wanneer bijvoorbeeld de remvloeistof niet op tijd vervangen wordt, dan kan dit leiden tot roestvorming in het remsysteem. Omdat remvloeistof de nare eigenschap heeft vocht aan te trekken dat in de lucht zit. Op termijn zorgt de roestvorming ervoor dat de remmen niet langer naar behoren functioneren.

Tevens kan roestvorming in het remsysteem reparaties tot gevolg hebben die al snel vele honderden Euro’s bedragen. Dat terwijl een flesje remvloeistof slecht een paar Euro kost. En met een speciaal stukje gereedschap is remvloeistof bovendien redelijk snel te verversen.

Ook zal een monteur tijdens een grote beurt bijvoorbeeld opmerken dat de accu aan vervanging toe is. Waardoor de kans significant kleiner wordt dat jij in hartje winter ‘s morgens in de vrieskou jouw auto niet aan de praat krijgt, terwijl je een belangrijke afspraak hebt en jij jouw vrouw beloofd hebt de kinderen naar school te brengen.

Tevens staan op de controlelijst van een grote beurt alle punten die met de APK keuring ook langsgelopen worden. Een grote beurt laten uitvoeren zorgt er dan ook mede voor dat jij weer veilig met jouw auto de weg op kan.

Maak online een afspraak!

 

 

24/7 pechhulp


VHD Alarmcentrale: 0031(0)570783517

Autobedrijf Leidsche Rijn


Fermiweg 105
3542 CC Utrecht
Tijdens openingstijden  030 241 03 33
Mobiel:  06-13017107

Online afspraak maken


Copyright 2019 Autobedrijf Leidsche Rijn - Privacyverklaring