fbpx

Airco service Utrecht

Onderhoud voorkomt dure airco-reparaties

Bovag-autobedrijf Leidsche Rijn is aircospecialist in Utrecht en beschikt over de juiste apparatuur om jouw airco vakkundig te onderhouden of te repareren. Onze monteurs zijn opgeleid voor het werken aan aircosystemen, of het nu gaat om het normale, reguliere onderhoud (elke 2 a 3 jaar hervullen koudemiddel), de druktest of voor het oplossen van storingen aan het koelsysteem. Autobedrijf Leidsche Rijn helpt jou direct, want juist bij de airconditioning van een auto is het credo: voorkomen is beter dan genezen. Wanneer het normale onderhoud (net als bij de auto zelf) niet of te laat wordt uitgevoerd, gaan dure onderdelen van het systeem -zoals de condensor en de compressor- kapot en dan zijn kosten van 500,- euro en meer geen uitzondering. Terwijl dit bij het gewone voorgeschreven airco-onderhoud eenvoudig kan worden voorkomen.

Regelmatige controles en elke 2 á 3 jaar het systeem volledig hervullen, voorkomt dus dat jij in de hitte zit én dat er hoge reparatiekosten nodig zijn. Bij Autobedrijf Leidsche Rijn is jouw airco in goede handen!

Hoe vaak moet mijn airco gereinigd en gevuld worden?

Autobedrijf Leidsche Rijn Utrecht Gemiddeld moet een airconditioningsysteem om het jaar worden bijgevuld. Hiermee houdt je de koelcapaciteit optimaal. Bovendien raden wij jou aan om de airco eens per jaar te laten nakijken en reinigen. De aangroei van nieuwe bacteriën en schimmels blijft zo beperkt. Een complete airco service beurt is één keer in de vier jaar aan te bevelen.

Airco onderhouden.

Autobedrijf Leidsche Rijn Utrecht Jouw airco heeft af en toe onderhoud nodig. Een airco systeem verliest ieder jaar 5 tot 10% koelmiddel. Als gevolg hiervan treedt er drukverlies op in het systeem en neemt de verkoelende capaciteit na een aantal jaar merkbaar af. Met een te laag koude vloeistof niveau riskeer je ernstige schade aan jouw compressor. Deze krijgt namelijk te weinig smering met het koelmiddel. Nog een vervelende bijkomstigheid merk je aan jouw brandstofgebruik. Die loopt namelijk op als gevolg van een slecht werkend airco systeem. Reden genoeg om jouw airco regelmatig te laten controleren.

Jij blijft altijd fris en alert achter het stuur met een goed werkende airconditioning.

Autobedrijf Leidsche Rijn Utrecht Onze monteurs houden jouw airco in optimale conditie met ons speciale onderhoudsprogramma voor airco systemen. Daarmee voorkomen wij dat jouw airco muf gaat ruiken of dat jij last krijgt van ongewenste hooikoorts symptomen.

Terug naar alle diensten

24/7 pechhulp


VHD Alarmcentrale: 0031(0)570783517

Autobedrijf Leidsche Rijn


Fermiweg 105
3542 CC Utrecht
Tijdens openingstijden  030 241 03 33
Mobiel:  06-13017107

Online afspraak maken


Copyright 2019 Autobedrijf Leidsche Rijn - Privacyverklaring